Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Groots Cafe Hanno

De naamgeving: Groots Cafe Hanno, is afgeleid vanontdekkingsreizer “Hanno uit Carthago”, een soort Columbus welke de Westkust van Afrika en de gorilla’s heeft ontdekt. Dit wereldse karakter, gekoppeld aan reizen zijn concepten die zowel de keuken als het interieur vormgeven.Hanno is gevestigd op de kopse kant van het kleurrijke Doelenplein te Delft. De stedenbouwkundige context dient als basis voor de ruimtelijke organisatie. Het cafe is centraal georiënteerd en volledig gericht op het plein, welke zo een(transparante) verbinding vormt. Binnen in kun je meanderenen als een ontdekkingsreiziger Hanno ‘verkennen’.

Centraal in de ruimte is de open bar met erboven als ‘eyecatcher’ een koperen lichtsculptuur te bewonderen. Deze is geïnspireerd op de stralen van een ondergaande zon, het symbool van op reis zijn. De bar deelt de ruimte in drie zones: rechts de lounge, in het midden de borrel en links het restaurant. Tegen de volledige achterwand is een ‘kast’ gepositioneerd, welke is opgebouwd uit sloppenwijk materialen zoals snelbouwstenen, blauwstaal en verweerde houtblokken. Deze ‘Cabinet of Curiosities’ is gevuld met reis objecten en verhalen afkomstig van wereldreizigers welke de opdrachtgevers op reis hebben ontmoet. De twee nissen aan weerszijden van de kast zijn opgebouwd uit snelbouwstenen. Op de zijwand is een ‘street-art mural’, met daarop gelukssymbolen, geschilderd welke je zomaar op reis had kunnen bewonderen. In je ontdekkingstocht wordt je in de toiletten verwelkomd door een gorilla-kop, welke diersoort Hanno uit Carthago heeft ontdekt. Daarnaast wordt het interieur gekarakteriseerd door weelderige planten, kleurrijke patronen, ruwe en pure materialen.

Rol: Voor deze onervaren opdrachtgevers, was onze rol die van bouwkundig adviseur en (interieur) architect. We zijn zodoende betrokken geweest bij de conceptontwikkeling, ontwerp
en de uitvoering. Volledige ontzorging en advies met betrekking tot concepten, grafische vormgeving, wetgeving, vergunningen en ontwerp waren onze voornaamste taken. 

Date: